Защо в календара 4 май е почивен ден.
Той има право да прехвърли 10 дни, но не желае тъй като не са налице причини за отлагането, а просто не е използван когато е бил по график.
Какво се случва с неизползвания платен отпуск от 2013 година, ако работодателят не желае да го отложи за следващата година, тъй като не са налице лични уважителни причини, нито пък производствена необходимост, просто ей така не е използан отпуска когато е бил по график.
Според Вас може ли да ми наложи дисциплинарно наказание за това, че не съм отработила денят по график, който е в повече от работните дни за месеца. Имам си отработени 20 дни т.е. 160 часа за м.09.2013 год., но имам и една самоотлъчка.
Отчитането на работното време е месечно съвпадащо с календарния месец и за месец септември имам по график 21 работни дни при нормално 20 работни дни за месеца.
Приспадат се защото осигуровките се дължат и през четвъртото тримесечие, а те се изчисляват върху дохода след намаляване с нормативно признатите разходи
Има ли право работодателя по график да залага извънреден труд при сумирано отчитане на работното време. Ако има право и аз не спазя графика може ли да ми наложи дисциплинарно наказание
ООД без дейност трябва ли да обявява празен отчет в Агенция по вписванията
Собственик и управител съм на ЕООД. Като управител не получавам възнаграждение. Осигурявам се като самоосигуряващо се лице. Какви годишни данъчни декларации трябва да подавам. По ЗКПО и плащам данък печалба, по ЗДДФЛ или и двете.